Hoe snel afgeleid ben jij?

Veel van mijn klanten hebben hetzelfde probleem: ” Ze zijn snel afgeleid”, dat wil zeggen dat zij moeite hebben om te focussen op datgene waar ze mee bezig zijn.

Soms kan het liggen aan de persoon, veel van mijn klanten hebben ADHD, die kunnen er dan ook niets aan doen. Maar over het algemeen brengt ook de huidige tijd waarin wij leven, dat met zich mee. De hele dag ligt afleiding op loer, denk aan mails, piepjes van apps, facebook, telefoontjes, een collega die gezellig komt bijkletsen. Iedereen heeft er last van.

Laatst was ik bij een klant en in de tussentijd dat wij naar zijn beeldscherm keken waren er binnen 3 minuten al 5 piepjes van opkomende meldingen in beeld geweest. Hij focuste niet meer op wat ik zei, maar zijn aandacht werd automatisch naar de meldingen getrokken. Hoezo afleiding? Vervelend voor hem, maar des te meer ook voor mij, het gaf mij het gevoel dat wat ik zei niet binnen kwam en belangrijk genoeg was.

Het is van belang voor jezelf, maar ook voor de ander om je volledige aandacht te geven aan het betreffende moment waar je mee bezig bent. Al het andere kan beste even wachten… dat loopt niet weg.

Ellens begeleiding is precies van het soort dat voor mij het beste werkt: persoonlijk, oordeelvrij, gezellig en vriendelijk en vooral: uitgaande van de veronderstelling dat ik weet wat ik nodig heb, in plaats van mij een traject op te leggen dat ik diende te volgen voor het gewenste resultaat. Omdat ze me, van het begin en continu tot nu toe, met die instelling tegemoet is getreden heb ik mij altijd gemotiveerd gevoeld om zelf na te denken en zelf ideeën en werkmethoden aan te dragen en uit te proberen

Hoezo afleiding?
 

Zet alle piepjes, opkomende meldingen uit
Zowel op je PC als je telefoon. Zo wordt je aandacht er niet naar toe getrokken en hou jij de controle.


Verander je mailgedrag

Begin ’s morgens niet gelijk met je mail, maar doe eerst de belangrijke acties op je lijstje. Kijk dan pas rond 11.00 uur. Mensen die je echt nodig hebben, bellen echt wel. Filter alle cc mailtjes en reclames eruit en alles wat je binnen 5 minuten kan beantwoorden doe je meteen. Werk daarna in volgorde van prioriteit en wat je kan delegeren delegeer je. Daarna check je ’s middags rond 14.00 uur en rond 16.30 uur je mail. Zo hou je het bij en heb je de rest van de dag geen afleiding.


Vermijd social media

Het surfen op social media kost tijd… voor je het weet dwaal je af en zit je er langer achter dan nodig is. Stel je de vraag: : ” Wat levert het op?” “Wat voor gevoel heb ik hierbij?”. Toch op social media? Ruim dan een 1/2 uurtje per dag in en zet je wekker.


Focus je op het moment

Hou je aandacht bij datgene waar jij mee bezig bent, zo ben je efficiënter, sneller en krijg je beter resultaat. Bijvoorbeeld: 30 minuten werken, 5 minuten pauze en weer 30 minuten werken en dit herhalen. Neem je je steeds voor om nu echt iets aan te doen aan je planning en/of financiële administratie, maar weet je niet waar te beginnen. Blijf je het steeds uitstellen, waardoor het echt niet beter wordt, eerlijk gezegd alleen maar slechter. Vind je het lastig om hulp te vragen?


Wil je gratis tips ontvangen gericht op jouw specifieke situatie?

Dan is een gratis Sessie van 1 uur echt iets voor jou!

In dit uur geef ik je naar aanleiding van het door jouw ingevulde intakeformulier gericht advies, waar jij tegenaan loopt. Resultaat; meer inzicht, rust in je hoofd en weer energie om verder te gaan.

Bel mij op  of stuur een mail naar 

DEEL DIT ARTIKEL